Misi Mencari Tayar!

Harus diakui aku bukan lah pemandu yang begitu cekap. (lagipun huruf antara O dan Q masih lagi dilekatkan di kedua2 belah depan & belakang cermin kete aku tu. dan aku bukan lah jenis lelaki yang arif tentang kereta - tukar tayar pun aku x reti. malang sungguh. Memandu apatah lagi, jika punya pilihan. punyai driver sendiri atau paling tidak duduk di bahagian kiri depan.

setahun setengah usia lesen seiring dengan usia neo-ku. sudah ada 1001 kisah yg berlaku yg mana kisah2 itu tak perlulah dinyatakan di sini. aku sebenarnya pemandu yang agak berhemah walaupun kadang2 meter mencecah 180. tapi apa nak buat, benda dah jadi. selalunya poketlah yang jadi mangsa.

2 hari lepas, pas kerja. baru nak kluar dari tempat parking. tiba2, ada satu sound efek belon pecah datang dari belakang. aku ingat terlanggar kayu patah. rupanya sampai rumah tayar belakang kiri sudah bocor. mungkin salah aku juga, cara drive tak betul. tapi bak kata aku tadi, benda nak jadi. jadi juga.

sebenarnya banyak saja kedai2 tayar kat kawasan2 berdekatan ni. cuma aku saja yang terlalu malas nak pergi jenguk2 kalau2 boleh tampal, paling buruk pun kena beli satu tayar baru. aku sedia. cuma sekarang ni, disebabkan kejadian2 yg berlaku (baru je nak recover)dah ada peristiwa baru..malang sungguh aku..kena mandi bunga dengan neo skali..

apa2 pun pada akhirnya, aku perlukan kaki baru untuk neo-ku. jadi, misi mencari tayar bermula....

Comments

AtieAbid said…
alalalala...sian neo ko kan..
kena carik kaki baru la utk dia..

180 ko kat x laju..????? kalo aku ikut, mau tekencing aku dlm tu..huhuh
Izman said…
aku merempit jarang2 je..tu pun time highway kosong hehehe

Popular Posts