Aku Dan Blog

Baru aku perasaan yang aku punya banyak blog. Jikalau ada anugerah untuk blog paling banyak tapi tah-hape-hape. Aku rasa aku boleh menang. Tapi sememangnya dulu aku gila menulis, ada sahaja buah fikiran dan cerita yang ingin diluahkan dan dikongsi dengan dunia.

Namun kebelakangan ini, aku tidak sekreatif dulu. Dalam erti kata yang lain, aku tidak serajin dan mungkin tidak segigih dulu. Kebanyakan idea akan berakhir di dalam 'Draft' setidak-tidak pun sekadar tajuk. dan bila aku cuba untuk meyambung semula kisah itu, aku lupa dan akhirnya kosong begitu sahaja.

Aku mudah merasa bosan. dan aku akan cuba mencipta sesuatu yang baru untuk memperbaharui minat tersebut. dalam kes aku tajuk-blog. bila lagi aku tidak merasa ia berkaitan dengan diri aku pada ketika itu, aku punyai kecenderungan untuk melakukan perubahan. mungkin juga aku punyai banyak masa ketika itu, mungkin juga aku tercari-cari apa yang aku mahukan, mungkin juga aku terikut-ikut dengan sesuatu yang berlaku pada ketika itu, dan kemungkinan paling besar adalah aku sebenarnya tidak tahu apa yang aku buat.

Apa-apa pun, apabila membelek helaian demi helaian, pos demi pos, ada banyak kisah, isu, pendapat, luahan, karya dan macam-macam cerita yang aku tulis semenjak 7 tahun ini. dan cerita yang telah dizahirkan di dalam blog ini sebenarnya dapat mengingatkan aku semula tentang apa yang pernah berlaku sebelum ini. mengimbau semula kenangan zaman silam dalam bentuk penulisan. wah! betapa hebatnya bait-bait perkataan itu dapat membawa kita kembali mengikuti emosi kisah yang lampau.

sejujurnya, aku masih berniat untuk membuat satu lagi blog yang baru. tapi kali ini biarlah yang terakhir (berapa banyak yang terakhir la). biarlah yang betul-betul serasi dengan aku dan mudah untuk aku dan kepada sesiapa yang ingin aku kongsikan cerita itu ingat.

Berikut adalah blog-blog tersebut berserta 'caption' blog masing-masing mengikut susunan paling awal dicipta sehinggalah sekarang.

9. http://reezman.blogspot.com/ (Grow-71 Posts)

8. http://hawk17.blogspot.com/ (On the Other side- 7 Posts)

7. http://theblackjourney.blogspot.com/ (its about being u & enjoying life - 26 Posts)

6. http://mohdnoorizman.blogspot.com/ (Inilah aku - 74 Posts)

5. http://thewhitejourney.blogspot.com/ (Finding Light - 3 Posts)

4. http://supernerdguy.blogspot.com/ (super geek - yang ni xde post sebab saja-saja nak blog-link ini) #gila

3. http://thelastsupernerd.blogspot.com/ (last super-nerd - ada satu post je. ni pun buat saja-saja je) #gilalagi

2. http://hawkstore.blogspot.com/ (Hawk Inc - yang ni ala-ala Online store tapi produk2 dalam tu x jual) Saja-saja je. Mungkin lain kali.

dan blog aku yang terkini : blog ni lah. Hahaha

1. http://mylittlekingkong.blogspot.com/ (Izman Hawk Jr - 120 Posts setakat ini)

aku sebenarnya bercadang untuk menggabungkan semua post dari blog yang berlainan dan disatukan dalam satu blog yang aku rasa betul untuk aku. Oleh itu aku perlu bantuan untuk memilih dan mengundi blog-link yang terbaik dan paling sesuai untuk aku. atau cadangan anda adalah amat dialu-alukan sekiranya anda punyai idea yang paling gila untuk blog-link aku.

dan kali ini aku janji. pilihan & pendapat anda bakal menentukan blog kekal aku yang seterusnya.

Comments

WaN HaQQ said…
Gosh!! banyak giler blog yang ada.. gegeh..

1 blog pun dah difficult enough for me to update and anything.. lol~

well i agree if u can combined all the story from ur blog in 1 blog.. erm i vote for hawk17 or the blackjourney..

can change the template to be more interesting.. current blog was crowded with all the widgets and so on..

good luck!!~
Izman said…
Thanks Wan Haqq

Yup. nak jadikan satu je. then yg lain delete. buat menyemak je kan.
AtieAbid said…
x bleh combine all the blog ka? hehe
atnur @ Iza said…
kalo akak, biar 1 tu je public (yang nak digunakan sampai bila² tu) & yg lain semua tu diprivatekan je. x payah delete.

akak sendiri pun ada 4. yg mmg guna cuma 1 je. 1 lg tu saje gatal booking x nak org lain guna. lol! 2 lg tu slalunya utk testing template yg download dr tempat lain. so tukar testing downloadable template mmg 2 lg tu jadi mangsa.

but still keputusan kat tangan Man samada nak delete semua or privatekan je yg x nak guna tu. selamat membuat keputusan & semoga x berubah² hati lg lepas nie! hehe!
Ria said…
..ahahaha ko ngan akak sama je la...tapi mine yang lelama dah delete...

Popular Posts