Archives

Post

?

bnyk idea tapi tak tau nak sampaikn dgn cara yang terbaik!
sampai da bnyk draft yg tak lengkap, n tajuk2 yg tak berkembang.

huh! aku betul2 nak g kursus penulisan la..
dan jadi journalist..one day..Soon!! hahah


Post

FindinG the Rite Style..Hair-Style!!!



Post

TerbanG pulaNg!!!

pic copyrite of lim chong tat -Flickr

fly HomE!!




Post

Dance!!!

Sesi Latihan Tarian !!


Post

Dakwah Dalam YM (edited version)

HOW IT STARTS
(ME AS IVAN HAWK, MY FREN AS MAKA RIOSK)

Ivan Hawk : lama tak update lagu dlm youtube? tak nyanyi lagi? <---tgk bgimana soalan pertama sy ni berkaitan
maka riosks (16/7/2008 9:38:56 PM): u thereeeeeeeeeeeee?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:39:02 PM): yup yup
maka riosks (16/7/2008 9:39:13 PM): i heard dog howlinggg
Ivan Hawk (16/7/2008 9:39:33 PM): wah..evil has cum
maka riosks (16/7/2008 9:39:34 PM): sumtin like u never heard before not like the usual howling o my god
Ivan Hawk (16/7/2008 9:39:48 PM): wah wicked..supernatural thg
maka riosks (16/7/2008 9:40:12 PM): scares the hell out of me but i have to fear god even more
Ivan Hawk (16/7/2008 9:40:25 PM): yup rite
maka riosks (16/7/2008 9:40:36 PM): o god save me from any evil lurking in the darkness amen
Ivan Hawk (16/7/2008 9:41:18 PM): brave is light thru darkness
( i told him to chk my webblog- one of d ish about thz nu men mag)
maka riosks (16/7/2008 9:42:29 PM): tat c**** mag got to go too much skin on the girl
Ivan Hawk (16/7/2008 9:42:57 PM): yeah..
Ivan Hawk (16/7/2008 9:43:20 PM): just like one of those men mag around

FAITH

maka riosks (16/7/2008 9:43:36 PM): im tryin to restructuring my faith u kno
Ivan Hawk (16/7/2008 9:43:47 PM): hmm..
maka riosks (16/7/2008 9:44:26 PM): the light of knowledge will chase away the darkness and the truth wil apear
Ivan Hawk (16/7/2008 9:44:35 PM): very true..
maka riosks (16/7/2008 9:45:17 PM): i hav to remind u
Ivan Hawk (16/7/2008 9:45:51 PM): im trying to obey d rule as gud as i can..
Ivan Hawk (16/7/2008 9:45:59 PM): hope im gettin better
maka riosks (16/7/2008 9:46:01 PM): dont let ourselves to lapse into "unawareness"
Ivan Hawk (16/7/2008 9:46:20 PM): n fall into darkness
maka riosks (16/7/2008 9:46:26 PM): dunia tidak lebih dari senda gurauan semata
Ivan Hawk (16/7/2008 9:46:41 PM): ada dunia yg lebih abadi

SATAN

maka riosks (16/7/2008 9:47:04 PM): wan to tel u 1 short story
Ivan Hawk (16/7/2008 9:47:18 PM): yes..
maka riosks (16/7/2008 9:47:38 PM): remember saitan?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:47:44 PM): yes... n
maka riosks (16/7/2008 9:48:18 PM): it tries to deceiv us to go astray from our faith but we can detect it so quick and detest him
maka riosks (16/7/2008 9:48:23 PM): BUT
maka riosks (16/7/2008 9:49:12 PM): the strategy has changed that saitan doesnt try to deceive us into something that is obvious
maka riosks (16/7/2008 9:49:31 PM): cthnya dia kata tuhan ada 5 konform kita taw tipu rite?Ivan Hawk (16/7/2008 9:49:42 PM): yes..
maka riosks (16/7/2008 9:50:40 PM): now he (evil) created something tat looks like and sounds like true but it is not
maka riosks (16/7/2008 9:51:00 PM): this time many of us dont reject it but accept it as though it is true
maka riosks (16/7/2008 9:51:17 PM): u want example?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:51:26 PM): go on..
maka riosks (16/7/2008 9:51:37 PM): c**** magz
Ivan Hawk (16/7/2008 9:51:59 PM): ok..
maka riosks (16/7/2008 9:52:30 PM): with girls exposing their upper body how many of us today say that it is modern and accepted as "norm"
maka riosks (16/7/2008 9:52:56 PM): i think most of us including me
Ivan Hawk (16/7/2008 9:53:12 PM): tats wat we call menghalalkan cara Or 'sekular'
maka riosks (16/7/2008 9:53:32 PM): yes
maka riosks (16/7/2008 9:53:39 PM): u kno wut the saitan once sed?
maka riosks (16/7/2008 9:55:51 PM): dia akan mendatangi anak adam kiri kanan atas bawah depan blakang tepi sudut 90 darjah suma sudut2 yg ada
Ivan Hawk (16/7/2008 9:57:27 PM): bnyk pengaruh yg sbnrnya dari saitan tapi kta tak prasaan sbb rasa mcm "ok la", "betul je benda ni " n "tak salah"
Ivan Hawk (16/7/2008 9:57:35 PM): dan kdng2 kta saja buat2 tak prasaan
maka riosks (16/7/2008 9:57:49 PM): eh im not blaming ur blog ehehhe tu example je tu

TEMPTATION

maka riosks (16/7/2008 9:58:20 PM): u kno who started sex revolution in the west?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:58:29 PM): no (again)
maka riosks (16/7/2008 9:58:48 PM): kan kita perasan suma ensem2 lawa ni tv kan?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:58:59 PM): ya..
maka riosks (16/7/2008 9:59:21 PM): pas tu affection is and romance shown tu public kan?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:59:36 PM): btol..
maka riosks (16/7/2008 9:59:36 PM): love scene in movies?
Ivan Hawk (16/7/2008 9:59:47 PM): yah too many
maka riosks (16/7/2008 9:59:48 PM): pas tu wujud nude beach?
maka riosks (16/7/2008 10:00:21 PM): that is sex revolution it comes in music and all sorts of media
Ivan Hawk (16/7/2008 10:00:41 PM): yahh..
maka riosks (16/7/2008 10:00:55 PM): sex revolution introduced by "sigmen freud "
maka riosks (16/7/2008 10:01:45 PM): pakar psikoanalitik seorang etheis and materialist tiada agama
Ivan Hawk (16/7/2008 10:02:49 PM): sumtime we cannot resist the temptation
Ivan Hawk (16/7/2008 10:02:58 PM): but its all about control
maka riosks (16/7/2008 10:03:13 PM): true
maka riosks (16/7/2008 10:03:29 PM): fitnah berleluasa di akhir zaman ni
Ivan Hawk (16/7/2008 10:04:01 PM): like i said b4.. bukan sbb persoalan boleh atau tak boleh
Ivan Hawk (16/7/2008 10:04:11 PM): tapi mahu atau tak mahu..
maka riosks (16/7/2008 10:04:17 PM): true
maka riosks (16/7/2008 10:05:13 PM): untuk me"mahukan" diri ,kita perlukan ilmu ! dan kita kn mahir memilih ilmu yang betul.

ALLAH

Ivan Hawk (16/7/2008 10:05:26 PM): sumtime i wish sumthg knock me in da head..
Ivan Hawk (16/7/2008 10:05:54 PM): n when i wake up all i remember is about ALLAH
maka riosks (16/7/2008 10:07:05 PM): kadang2 kita tak rasa kewujudan tuhan, tu maksud aku
maka riosks (16/7/2008 10:07:40 PM): secara teori kita suda blajar tapi sekuat mana keyakinan kita adalah yg paling susah
Ivan Hawk (16/7/2008 10:07:53 PM): btol..
maka riosks (16/7/2008 10:08:17 PM): Allah sed 'ingat la aku semasa duduk, baring, bediri'
Ivan Hawk (16/7/2008 10:08:39 PM): tapi yg kita ingat..skjap2 ja..
maka riosks (16/7/2008 10:08:48 PM): ko taw apa org badwi ckp
maka riosks (16/7/2008 10:09:28 PM): apa maksud tahi unta?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:10:01 PM): tak..tak ingat
maka riosks (16/7/2008 10:10:21 PM): tahi unta maksud wujudnya unta ..kan?
maka riosks (16/7/2008 10:10:46 PM): tapak kaki di pantai? ada org berjalan kan?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:10:56 PM): tk pasti..tu soalan @ kenyataan?
maka riosks (16/7/2008 10:11:06 PM): tu mcm teka teki la..
maka riosks (16/7/2008 10:11:18 PM): jadi apa maksud adanya alam luas terbentang?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:11:45 PM): adanya tuhan yg mengawal btol?
maka riosks (16/7/2008 10:12:18 PM): tahi unta=unta, kesan tapak kaki=orang berjalan, alam=bukti wujudnya tuhan betul!!!
maka riosks (16/7/2008 10:12:55 PM): tu la org arab badwi ktkn sbg simple logic kan?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:14:02 PM): ya..btol

MIND ATTACK

maka riosks (16/7/2008 10:14:24 PM): i hv one more thg to share?
van Hawk (16/7/2008 10:14:36 PM): aku masih d sini
maka riosks (16/7/2008 10:14:53 PM): ko taw shuffle kan?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:15:07 PM): ya..tau tau..
maka riosks (16/7/2008 10:15:37 PM): ari tu aku jalan2 then i saw budak very young shuffle 4-5 yrs
maka riosks (16/7/2008 10:15:54 PM): ada pengajaran ni, last2 nnt ^^
Ivan Hawk (16/7/2008 10:16:02 PM): ok
maka riosks (16/7/2008 10:16:32 PM): pastu aku duduk2 ada budak2 main2 sambil nyanyi lagu tebaru di tv
maka riosks (16/7/2008 10:17:08 PM): jadi persoalannya disini
Ivan Hawk (16/7/2008 10:17:34 PM): ???????
maka riosks (16/7/2008 10:17:59 PM): slum budak ni shuffle n nyayi ada elemen luaran yg masuk dlm minda dia kan
Ivan Hawk (16/7/2008 10:18:13 PM): ya..
maka riosks (16/7/2008 10:18:25 PM): kena proses dulu baru dia dpt terjemahkan dgn perbuatan kan?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:18:33 PM): btol..
maka riosks (16/7/2008 10:18:43 PM): jadi aku buat kesimpulan
maka riosks (16/7/2008 10:19:21 PM): apa yg masuk dlm minda kita sehinga kita rasa yg sekular itu halal cth c*** dan etc
maka riosks (16/7/2008 10:19:38 PM): sama mcm shufle n nyayi lagu2 terbaru
Ivan Hawk (16/7/2008 10:20:08 PM): wah..back to d first Q i asked..
maka riosks (16/7/2008 10:20:17 PM): yes
maka riosks (16/7/2008 10:20:30 PM): jadi kita di programkan tanpa kita sedari
Ivan Hawk (16/7/2008 10:21:10 PM): jadi skrg kita kn re-program smula diri
Ivan Hawk (16/7/2008 10:21:37 PM): kn kawal keadaan bukan keadaan yg mengwal kita
Ivan Hawk (16/7/2008 10:21:40 PM): btol?
maka riosks (16/7/2008 10:21:41 PM): siapa yg masukkan dalam minda kita "mahu" utk hidup bersama tuhan susah?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:22:24 PM): soalan ? @ pernytaan?
maka riosks (16/7/2008 10:22:31 PM): soaln ehehe
Ivan Hawk (16/7/2008 10:23:22 PM): saitan..?
maka riosks (16/7/2008 10:23:52 PM): yes and it cud b anything yg kita tidak sedar
Ivan Hawk (16/7/2008 10:23:58 PM): dlm konteks..nafsu, pengaruh dan lain2 kan
maka riosks (16/7/2008 10:24:41 PM): back to the reality la kan
maka riosks (16/7/2008 10:25:32 PM): wutever we put inside our mind, kita mesti berhati2 maka riosks (16/7/2008 10:26:03 PM): sebab ia mempengaruhi nilai2 dan jati diri sbg muslim
maka riosks (16/7/2008 10:26:27 PM): sgb cth....
maka riosks (16/7/2008 10:27:42 PM): kalau kita asyik dengar lagu2, music, baca mjala hiburan bagaimana mgkn kita rasa hidup dgn agama itu akan jd senang
maka riosks (16/7/2008 10:28:21 PM): sbb benda2 tu sudah pun masuk dlm minda
Ivan Hawk (16/7/2008 10:28:49 PM): sepatutnya kita harus lebih bijak
Ivan Hawk (16/7/2008 10:29:17 PM): mem"buta"kan mata n me"mekak"kn telinga dan memilih kandungan yg hanya menepati kehendak sorg muslim

CONCLUSION

maka riosks (16/7/2008 10:29:34 PM): wahai sahabatku!
Ivan Hawk (16/7/2008 10:30:18 PM): my conclusion..
maka riosks (16/7/2008 10:31:11 PM): tahu antara yg allah paling suka?
Ivan Hawk (16/7/2008 10:31:35 PM): org yg beriman..wah.. subjektif..
maka riosks (16/7/2008 10:31:49 PM): heheh btul tapi ni jawapan dia
maka riosks (16/7/2008 10:32:15 PM): 2 sahabat yg bertemu dan berpisah kerana Allah, subhanallah
Ivan Hawk (16/7/2008 10:32:46 PM): betol
maka riosks (16/7/2008 10:32:58 PM): aku bukan alim ni ah, saja untuk remind myself
Ivan Hawk (16/7/2008 10:30:32 PM): Trima kasih , smpai msg tu, mudah2an aku jadi insan yang kudus dan penuh keinsafan.


Post

Let It Fade - Jeremy Camp



Have you been walking on a surface that's uncertain?
Have you helped yourself to everything that's empty?
You can't live this way too long.
There's more than this, more than this.
Have you been standing on your own feet too long?
Have you been looking for a place where you belong?
You can rest, you will find rest.
You can rest, you will find rest.

Let this old life crumble, let it fade.
Let this new life offered be your saving grace.
Let this old life crumble, let it fade, let it fade.

Have you been holding on to what this world has offered?
Have you been giving in to all these masquerades?
It will be gone, forever gone.
It will be gone, it will be gone

Let this old life crumble, let it fade.
Let this new life offered be your saving grace.
Let this old life crumble, let it fade, let it fade.

Let it fade.

Are you carrying the weight too much?, are you running from the call?
Let it fade, Oh yeah.

You can rest, you will find rest.
You can rest you will find rest.

Let this old life crumble, let it fade.
Let this new life offered be your saving grace.
Let this old life crumble, let it fade, let it fade.

Let this old life crumble, let it fade.
Have you been standing on your own feet too long?
Have you been looking for a place where you belong?


Post

Menuju PunCak!




Post

Get it OVer n Get Over it!

im quite easily intimidated by people for a simple thing. sumtime over a really stu-peed small reason. most the time i get jealous n "oh i-m-happy-for-you" but deep inside i hv thz lil angry tOt-s of seeing them catching up with d same level of sumthng or anythng better than me.

but im NOT hypocrite or sumthng, i love ppl being happy n watch 'em achiving great thgs. it just me feeling scared of today's generation r getting Smarter n wiser.

Yah..yah, it's suppose to b a great thg Or wat-so-calld great balance competiton but to me it were all rivalry n me alone can do greatness n stay up high above another. kinda selfish but i want everythg happens in life cud just revolve around me so tat it's all about ppl knowing me, focusing on me n be the sole super-human tat moves ppl. not d way aroud. (cam gila kuasa la..)

anyway, tat was just a MAD tot tat came across my mind once n i get thru it. Now, i understand tat life is not just about me, it's about ppl sharing their watevr-s to world n get inspire by ppl achievements, making frens n enjoying every moments tat pass by...


Post

a MomeNt of Smile

i took thz piC 4Rm a taken Photo
just like it Very Much..


Post

--



Post

EtC




Post

ConnEctioN-S




Post

Purr-FeCt SambaL SotonG

aku da BlajaR ResePi ni 3-4 kali cuma Baru kali ni aku Tgerak hati nak Tulis. maklumlah aku ni pelupa skit..so Untuk future referenCe..here's da resipi-samBal-Sotong Yg Terbest , ilham dari Auntie N'shima(Puan Rumah aku kt sek 4 ) hehehe

-sori istilah masaKan aku berterabOr skit , janji boleh Faham hoho

Bahan Utk DiTumis
Bawang Merah, Bawang Putih, Belacan (Di kisar), Cili Giling @ Boh

Bahan2 Selain Drpnya
Asam Jawa(aiR), SotonG

Tambahan
Garam, serbuk pati ikan Bilis

Cara Memasak
1. Panaskan Minyak, Tuangkn Bhn2 tumisan di dLm Kuali(xkn kat luar)

2. Kacau Sehingga 'Naik Minyak'.

3. Pastu campurkan Sedikit aiR asam jawa N perisa2 tAmbahan scukup Rasa!

4. Agak2 da OK, masukKan sotong Sehingga Masak.

5. Siap n Boleh Dimakan Begitu Shj!!

* setiap kali aku masak sehingga Hari Ni mesti Masin so tips penting, Kurangkn GaraM!! sLamat Mencuba!!!

Tada!!! SamBal sotoNg


Post

NumBer-S


this shot mite 'okay' in a different exposure


Post

TxTurE-S

EQualitY
SiMilariTy


Post

StRucTure-s



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share