Archives

Post

GLAM Malaysia - Januari 2012Berikut adalah satu daripada 4 Mula Kulit Majalah GLAM bagi bulan Januari 2012
Siti Nurhaliza sebagai Impersonasi Madonna
Berikut adalah sumber ilham Majalah tersebut yang diambil dari Kulit Album Muzik Madonna-Madonna pada tahun 1983Dan berikut pula adalah inspirasi saya terhadap kedua-dia artis hebat ini.


Post

Qur'an - Aya' Of The Day

Dan tidaklah sama (kesannya dan hukumnya) perbuatan yang baik dan perbuatan yang jahat. Tolaklah (kejahatan yang ditujukan kepadamu) dengan cara yang lebih baik; apabila engkau berlaku demikian maka orang yang menaruh rasa permusuhan terhadapmu, dengan serta merta akan menjadi seolah-olah seorang sahabat karib.

*Surah Fussilat Ayat 34


Post

Aku Ingin Menjadi Penulis Yang Hebat!

I just realized someone posted this to one of my entry.


Post

Qur'an - Aya' Of The Day

Maka Maha Tinggilah Allah, Yang Menguasai seluruh alam, lagi Yang Benar (pada segala-galanya). Dan janganlah engkau (wahai Muhammad) tergesa-gesa membaca Al-Quran sebelum selesai dibacakan oleh Jibril kepadamu, dan berdoalah dengan berkata: "Wahai Tuhanku, tambahilah ilmuku".


Post

Ultimate Direction Fastdraw Water Bottle

Eh Macam best je Botol air ni.Aku nak Beli. RM 50 sahaja.

sumber - Ccube Sports HUB


Post

Taubat & PengampunanKatakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa sesungguhnya Dialah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.


"Dan kembalilah kamu kepada Tuhan kamu dengan bertaubat, serta berserah bulat-bulat kepadaNya, sebelum kamu didatangi azab kerana sesudah itu kamu tidak akan diberikan pertolongan".


Post

Best Friend Award

Jika ada anugerah Sahabat Terbaik di dunia ini.Dialah mungkin satu-satunya kawan yang betul-betul atau hampir faham diri saya yang sebenar. Dialah yang selalu ada walaupun saya jarang ada untuknya. Dialah teman berkongsi cerita. Dia mengetepikan semua pandangan tentang saya kerana percaya bahawa persahabatan itu bukan sekadar angin petang, tapi satu yang berpanjangan. Dia telah membantu saya, mengajar saya banyak perkara tentang hidup dan kehidupan. Dia umpama keluarga untuk saya menumpang sedikit rasa dan berkongsi rahsia.
 
Cukup bicara panjang walau masih banyak yang ingin diutarakan. Sudah ada gambaran betapa sejati dan tulusnya dia dalam persahabatan. Terima kasih Dia untuk segalanya.
Terima kasih kerana terus ada dan setia.


kerana dia itu istimewa. tiada gantinya. satu-satunya.
dengan hati yang berbunga saya ingin memberikan perhargaan
'ANUGERAH SAHABAT TERBAIK SEPANJANG HAYAT'
Kepada NURIZA AHMAD TARMIZI aka KAK IZA

kerana menjadi teman paling best saya di alam semesta. :)* Senarai penuh Anugerah Sahabat Terbaik akan datang....Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share