Archives

Post

Did Mama Sox Out-shine Lee?

Persembahan konsert akhir untuk American Idol musim ke-9 ini sedikit mengecewakan. Mungkin juga kerana Adam Lambert & Kris Allen telah meletakan satu standard persembahan yang begitu tinggi pada tahun lepas, persembahan kedua-dua finalis tahun ini Crystal & Lee sedikit Hambar. Namun, bakat dan kelainan yang ada pada kedua-dua peserta ini bukanlah satu pertikaian dan sejak dari mula mereka sememangnya layak untuk bertarung di pentas akhir ini.

Tapi mungkinkah nyanyian & persembahan Crystal @ Mama Sox ini sedikit menyerlah berbanding juara pilihan Lee Dewyze? Semuanya bergantung kepada undian rakyat Amerika itu sendiri.

Menyanyikan 3 buah lagu setiap seorang. Lagu pertama pilihan peserta, kedua pilihan penerbit dan lagu terakhir adalah single pertama yang akan dikeluarkan jika mereka bergelar Idola Amerika yang terbaru.


1. Me and Bobby McGhee
2. Black Velvet
3. Up to The Mountain


1. The Boxer
2. Everybody Hurts
3. Beautiful Day

Mengambil kira komen terakhir daripada Juri Simon Cowell yang juga merupakan tahun terakhir beliau bersama rancangan ini. "Outstanding" kepada peserta Bowersox, mungkinkah 2010 menyaksikan satu lagi juara wanita mengikuti jejak Kelly Clarkson, Fantasia Barrino, Carrie Underwood & Jordin Sparks akan dinobatkan sebagai idola dan juara American Idol pada musim ini.

Kita Saksi & nantikan keputusannya esok!


P/S tidak kisah siapa yang menang & Persembahan Will Young - Fall Any Deeper, menyentuh perasaan!


Post

2 Berita Gembira & 2 Lagu Hebat

Aku sangat teruk dalam mengingat tarikh. Terima kasih kepada Facebook yg secara tidak langsung mengingatkan saya kepada tarikh hari ini 25 Mei iaitu Hari Ulangtahun kelahiran kakak Sulung : ZAINAB BTE JALIUN


*Selamat Hari Jadi, Selamat Hari Jadi,
 Selamat Hari Jadi Dear Sister Inob, Selamat Hari Jadi!

Baru beria-ia untuk menelefon untuk mengucapkan selamat melalui telefon (sebenarnya hampir terlupa) tiba-tiba kakak pula yang dahulu membuat panggilan mengkhabarkan satu lagi berita gembira. Abang NORAZLAN BIN JALIUN pula akan berkahwin pada 12& 13 JUN ini.


* Selamat Pengantin Baru, Semoga ke anak cucu
 Alhamdulillah..Alhamdulillah..(ringkas x hafal hahaha)


Moga Panjang Umur, Dikurnia Rezeki & Berbahagia Selalu.

Wah, Tahniah untuk kedua-dua kakak & abang!.


Post

Season 9 Finale

Jangan Ketinggalan untuk menyaksikan Final American Idol untuk musim ini di Saluran
Star World melalui Satellite pada pukul 6 PM (saluran 711 astro) Rabu ini 26 Mei 2010. Siapakah antara Lee Dewyze atau Cyrstal Bowesox yang akan bergelar Idola Amerika yang terbaru.

 
Dan untuk menyaksikan kemunculan terakhir Simon Cowell sebagai juri tetap dalam American Idol. (ohh..we really gonna miss him)


 

                 Juara Pilihan Penulis sejak dari mula ialah  Lee Dewyze   * woot wooot                  

Maklumat lanjut & imej AmericanIdol.com




Post

NewUrbanMale 7th Anniversary


Post

Air Asia - Free Seats

book ur spot Air Asia


Post

Jacob's Walk Of Life 2010

more info WOL 2010


Post

Prayer

                                                                        Man In Prayer

Quoting My best friend blog post.

"There he stands in front of the lord of the worlds. He submits to the will of god to guide him to be in straight path. An act of worship taught by the greatest man of the whole mankind known as prophet establishes connection between a servant and the almighty. The prophets were the chosen ones to become mouthpieces of lord to render true teaching that has had brought lights to the worlds. The praying man whispers, chants praises and bows to His supreme powers as the creator of the heaven and the earth. It is a complete teaching that complements those ancient teachings revealed to prophets thousands years before. Indeed, it is the path to salvation."


Post

Kiss From a Rose - LD


Post

Falling Slowly

One of the best performace on American Idol this season.


Post

X-TVT EKSTREM

Let's try these extreme & challenging activities. + Fun!
(kandungan berdasarkan isu MAJALAH LIBUR keluaran MEI 2010)

Disusun semula mengikut aktiviti lasak yang aku [suka - paling suka]/ [dah cuba - nak cuba] / (least mencabar - adrenalin rush)
15 of world most xtreme xtvts!


Skateboarding - Bodyboarding - Surfing - Scuba Diving - Paragliding - Paramotorin' -Paintball - Mountain Running - Spelunking -Water Rafting 


                                                        5. MOUNTAIN BIKING


                                                                         4. 4X4

                                                      
                                                       3. ATV - All Terrain Vehicle


                                                                     2. Base Jump


                                                               1. Rock Climbing


Post

FHM 100 Sexiest Women In the World

2 Malaysian-beauty who making into the list!





Photos FHM.com


Post

Plants Vs Zombies

love this game. finished playing all levels. yaayy!




Post

4antastic 4our!


After Aaron Kelly Leaving the Idol last thursday

Here r the remaining four contestants


My Idol Rank based on Last Week Performances
1


2

d only girl on d show.

3


4


photos AmericanIdol.com


Post

Selamat Hari Lahir Untuk Mama!



World Greatest Mom! Love!


Post

Misi Mencari Tayar!

Harus diakui aku bukan lah pemandu yang begitu cekap. (lagipun huruf antara O dan Q masih lagi dilekatkan di kedua2 belah depan & belakang cermin kete aku tu. dan aku bukan lah jenis lelaki yang arif tentang kereta - tukar tayar pun aku x reti. malang sungguh. Memandu apatah lagi, jika punya pilihan. punyai driver sendiri atau paling tidak duduk di bahagian kiri depan.

setahun setengah usia lesen seiring dengan usia neo-ku. sudah ada 1001 kisah yg berlaku yg mana kisah2 itu tak perlulah dinyatakan di sini. aku sebenarnya pemandu yang agak berhemah walaupun kadang2 meter mencecah 180. tapi apa nak buat, benda dah jadi. selalunya poketlah yang jadi mangsa.

2 hari lepas, pas kerja. baru nak kluar dari tempat parking. tiba2, ada satu sound efek belon pecah datang dari belakang. aku ingat terlanggar kayu patah. rupanya sampai rumah tayar belakang kiri sudah bocor. mungkin salah aku juga, cara drive tak betul. tapi bak kata aku tadi, benda nak jadi. jadi juga.

sebenarnya banyak saja kedai2 tayar kat kawasan2 berdekatan ni. cuma aku saja yang terlalu malas nak pergi jenguk2 kalau2 boleh tampal, paling buruk pun kena beli satu tayar baru. aku sedia. cuma sekarang ni, disebabkan kejadian2 yg berlaku (baru je nak recover)dah ada peristiwa baru..malang sungguh aku..kena mandi bunga dengan neo skali..

apa2 pun pada akhirnya, aku perlukan kaki baru untuk neo-ku. jadi, misi mencari tayar bermula....


Post

Ije-Man Ha-Wk




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share