Archives

Post

u know why i hate hospital so much

aku demam teruk sejak beberapa hari lepas. suhu badan yang tiba-tiba panas n sejuk, sakit tekak smpi bengkak, x blh tido, migraine, sakit perut etc. Hanya Tuhan je tau betapa seksanya aku.

aku jarang sakit. dan aku tak suka bila sakit begini. ubat habis tapi sakit tak hilang. lapar tapi tak boleh nak makan. satu sebabnya tekak aku teramat sakit. kedua, xde selera(rasa cam pahit je mulut, makanan lak semua tawar). ketiga, wut's d point makan kalau few minutes pas tu, keluar balik (u know what i mean)

pagi tadi aku g check darah, (akhirnya..sbb aku ni liat skit nak g jumpa doktor n i dont really like hospital). tunggu punya tunggu hampir 5 jam ( aku dah macam sewel nak tunggu nombor giliran tu). i bet org2 kat hospital tu cakap "giler hape budak ni?" akhirnya aku tahu, keputusan darah aku, yg abang kat bilik 13 ambil sample kul 8.30 tadi(sakit siouut, ada bekas lagi, dan pastu aku hantar g makmal 4, pastu tunggu kat kaunter 3(ni je da 2 jam) pastu kena tunggu doktor pula kat bilik 8( add another 2.30 hour waiting time) n tunggu lagi nak kena ambil ubat kat kaunter 13. huh? tu la dia proses 5 jam di klinik kesihatan.

tapi aku tak kisah, sbb aku tau flow dia mmg cam tu cuma kalau aku mengandung, mungkin aku da terberanak kat situ gak. addoii..

ohya.. n d result, darah aku bersih. x kn denggi, x kn apa2 virus. cuma tekak aku bernanah je. aku dapat la MC satu hari ni.relax kat rumah. baru aku rasa cam sihat tadi ni demam cam nak buat comeback je...aiyaaa..

trimas besar pada family n frens yg ambil berat pasal aku.

P/S aku tak mau mati sorang2, apatah lagi mati sebab penyakit. Nauzubillah!


Post

EARTH HOUR





In conjuction with the earth hour event. My little king kong decided to be 'dark'!

VOTE EARTH : SWITCH OFF, TAKE ACTION.
March 28, 2008 : 8.30 PM to 9.30PM
(wherever u R on planet)

www.earthhour.org


Post

Sim-Tastic



im not gonna do the review as im sure lotsa ppl r going to write down much about the story. Yasmin Ahmad is always my fave director ever since her first movie. N her latest addition, 'Talentime' is another superb creation by Yasmin. Simple-everyday-life storylines but yet touch one's heart in such an amazing way. Yasmin-way.

P/S all d songs in d movie were great!


Post

So much to do, So little time

Argghh.. banyaknya benda nak buat dan banyak perkara yang nak capai dalam tempoh terdekat ni.. pening-pening! Busy cam artis. Tapi apa nak buat, life's like that! Kalau tak, tak meriahlah hidup, betul x? betul, betul, betul(betol aje!)

senarai aku nak buat;

1.keje (jgn cite) smpi ujung tahun pun x abis..
2.kenduri kawen (turn aku blOm lagi) - 29/3/09 (ayu N Yus)
3.'konflik yang belum selesai' dengan Auntie (tn.rumah aku)
4.Moving out - new life(i hope!), new house.
5.Saman X 2
6.Terminate B-band ( aku guna P1 lak)
7.Kete Neo-ku (ada la)
8.Isytihar harta
9.Kursus
10.Borang balik Raya (tambang free..guna sehabis baik)

11.Redang ..ahh akhirnya ada satu perkara yang boleh buat aku tarik nafas lega (w/pun kjap!)

P/s cuba sehabis baik untuk buat yang terbaik!

mylittlekingkong


Post

i mi madre se pierda tanto!








i love u mom, i am always r n always B. Thanks For Everything!


Post

little sumthing

Sesungguhnya aku begitu sibuk kebelakangan ini. aku tidak mempunyai ruang untuk menilai apa yang terbaik mahupun yang terburuk untuk aku. redah apa yang ada di hadapan mata. ketika ini, aku tidak dapat gambarkan apa yang akan aku lakukan atau apa yang aku ingin capai pada hari esok apatah lagi pada tempoh yang panjang. umpamanya aku hanya berjalan mengikut satu laluan yang ada di depan ini tanpa mengerti arah tuju yang sebenar.

Entahlah, banyak perkara yang berlaku beberapa bulan ini, banyak benda yang membuatkan aku kesal, gembira, rindu atau mungkin juga aku sendiri tidak pasti apa yang aku rasakan. banyak perubahan yang sedikit sebanyak mengubah diri aku. mengubah mereka-mereka yang berada disekeliling aku. banyak kesakitan dan kepedihan. dan begitu banyak lagi kemaafan yang harus aku zahirkan.

Alangkah bagus jika masalah pergi umpama air yang mengalir. alangkah bagus jika ada sedikit ingatan yang tidak aku inginkan itu terus dilupai. aku betul betul mahukan satu permulaan yang baru. sesuatu yang ingin aku alami semula pada kali pertama. sesuatu yang kali ini akan aku sendiri tentukan.

aku selalu lupa. dan selalunya aku terlalu bersendiri. aku terlalu abstrak dan rumit sehinggakan post ini sendiri menjadi terlalu tersirat. belumkah aku bersedia untuk berkongsi rasa. atau aku masih terlalu takut atau malu untuk berbicara. tidakkah aku begitu memendam rasa? sampai perkara yang sekecil ada perlu disimpan bersendirian.

Tidak aku tahu bagaimana untuk aku gembira semula. atau cara mana yang perlu aku pilih supaya memulihkan segala kekusutan ini. perlu aku berharap agar apa yang mendatang membawa seribu makna. dan aku mahu supaya hari esok itu ada cahaya yang lebih cerah.

mylittlekIngKONG


Post

A


Post

oops i did it again

the end of this blog, and the beginning of a new one.

http://mylittlekingkong.blogspot.com

new feeling, new content
see u there!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share