Archives

Post

what i'd give Mom if i had a Million Ringgit

SACC Mall tgh anjurkan satu pertandingan menulis esei pendek sempena HAri IBu bulan mei nanti. so, berdasarkan tajuk "apa yang akan aku berikan kepada ibu jika aku memiliki sjuta ringgit" tulislah.. seberapa kreatif @ segila idea yang ada dalam pala hotak tu dan sertai pertandingan ini. walaupun bukan untuk menang tapi sedikit luahan dan suara hati dan kasih untuk ibu tercinta.

syaratnya senang. ikut tema dan tulis la dari 20 perkataan - max 120 perkataan apa yang terhajat di sanubari untuk ibu. biarpun hanya sekadar impian, sekurang2nya, impian itu sesuatu yang bemakna.

dan hantarlah penyertaan anda sebelum 30 april 2008. nak tulis dlm bhs melayu atau bhs inggeris pun ikut suka la..yg ptg karya mst la original. tak mau tiru2 @ plagiat sana sini sbb smua hasil karya nnt akan di pamerkan pada hari ibu di SACC nnt.

ok kluarkan bakat penulisan anda dan menulisla..
slamat mencuba dan berjaya!!!

p/s aku nak juga!!!


Post

A Transition

keadaan berubah, manusia berubah. persekitaran tak akan serupa setiap ketika. begitulah kuatnya kuasa masa yang mampu mengubah apa jua situasi semasa yang ada.

sememangnya semenjak dulu prinsip aku adalah masa. aku percaya masa boleh mencorak segala yang berlaku detik hari ini, merubah masa kini dan membentuk satu masa depan yang baru.

dan sememangnya jua kita tidak mengharap senario hari ini akan terus begini. sedikit rasa ingin mencari haluan baru, menuju satu destinasi yang berbeza, yang boleh memuaskan anganan yang sebetulnya di hati. semuanya bergantung pada masa.

selain tekad, usaha dan izin dari-Nya, pada masa lah kita berharap yang keadaan baru itu akan sampai atau mungkin akan terubat ( utk sesetengah org ) mungkin juga utk semua. dan sebelum sampai masa itulah.. kita harus menunggu.

walaupun aku masih di sini, menunggu satu detik yang sempurna untuk aku. aku yakin yang satu ketika nanti masa aku akan tiba juga....


Post

A Famosa










Post

Sum Recent Photos Collection

izuwani, arif n me
posing pas mandi

me n mr.Kelapa
here we r..showing those arm bands
(prove tat we were thr) ahaks


Post

Sedikit Itu Dan Ini

1. Wilderness Langkawi Challenge 08

Kawan aku Mr. Jamal n me team up untuk next month Challenge ala2 ExploRace kat Langkawi bulan depan.
untuk RM 150 kami menyertai katogeri Slow And Steady ( for beginners la..) yg mana kami kena berkayak, berlari, mebbe lil swimming n roping actv dan menyelesaikan bbrp soalan misteri ( that's wat i read).
my fren da ada pengalaman sblm ni sbb dia prnah join and he's quite an athlete. so, dlm minggu ni training n jogging (setiap hari) da bermula.. untuk persediaan. Bukan nak menang hanya untuk merasai sedikit pengalaman dan keseronokan..

wish us luck!!!!

2. Lesen Kete

aku da attend 4 jam klas memandu.. mgkn i need to learn more but aku da boleh bawa kreta skit2 or shud i say slow2. ha ha aku sbnrnya, nak abiskan klass cpt2 dan dapatkan lesen kete cpt. boleh beli kete sendiri..( berangan) klu ada budget...
nway, smlm patutnya aku ada klas.. tapi cikgu memandu aky yg Garang tu x dtg pula...hmm..

3. Spek

Smlm pas jogging, g tgk wyg kat Bukit Raja, tgk cite 'KL Drift'. sblm tu kteorg singgah kat Pizza untuk mkn sbb da lapo sgt...tapi biasala.. aku klu mkn je mesti buka spek.. so, sedap2 da abis.. spek pun tinggal kat situ smpila kt rumah baru prasaan. ( no wonder muka fasha tu cam blurrr je) ha ha..
nway, mebbe dorang simpan lg spek tu... ada ms nnnt aku g minta..
i need my spek for no 2.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share