Archives

Post

Rebut Peluang!!!

He he baru je menge"pos" surat2 permohonan kerja. harap2 antara(berjuta2 surat).actually, sepuluh pun tak sampai.sekurang2nya ada 1-2 yang sangkut w/pun hanya panggilan untuk temuduga. sebenarnya, ada 2 jawatan yg makcik/pakcik rekemen kan but saya dah terlewat bbrp minggu so the posts were taken by someone else. poor me!!!! but never give up,rite?Peluang ada di mana2 betul tak?

Kalau nak tau, makcik aku daftarkan nama aku untuk ikut kursus(with her) untuk buat "bun".<< bunyi cam p'puan je kan.coz im pretty sure most of the participants are women but i guess ilmu tak mengenal jantina. plus its a new thing and a good thing for me. mana tau boleh bukak kedai kek & bun pulak suatu hari nanti kan? anyway, kursus tu start this monday - wed. i just hope that i'll find lot of Gf-s there!!! ha ha :p


Post

Kampung!!

dah seminggu dah aku balik kampung, dan berat badan aku pun dah bertambah. my family telah mengemukkan aku dengan kelamabakan buah-buahan dan variasi makanan yang ada kat rumah ni. u name it..rambutan, durian, cempedak...ahhh lepas ni kena puasa seminggu pula.


Post

BROTHERLY LOVE

as far as i remembered, i never had a good contact with my brother. simple conversation, simple talk and simple anything. that was i used to be when i with him. but it all change after i came back from KL. yup, maybe its a little strange to see a strong connection between man to man esp the person is your own sibling.we barely talk and only open our mouth just to say "where's mom?", "hey, phone call for you" @ something like that<<.
now, he tells me about his GF, asks about my opinion, sometimes we go out to town together and talk about sport, football and anything.(what a surprise!!!). i saw a lot of differences in him. he became more thinkable and mature in whatever he did. he transformed from this bad to this more-think-about-future good guy.
i dont care whatever the reason for his transformation but im glad to see him act this way. i am happy to see him finally turned into something 'valueable'. YO BRO!! i can say i am soooooooo proud of you.


Post

APA2 PUN....BALIK KAMPUNG DULU!!!!

wah bestnya, saat yang di tunggu akhirnya telah tiba. thanks to atie yg tlh bermurah hati meminjamkan kad credit kakaknya untuk menempah tiket aku. kalau tiada apa2 halangan, aku aku terbang ke SABAH hari sabtu ni;Air Asia, jam 10.30 malam. hmm..dah terbayang2 di kepala ni apa nak buat kat sana. mebbe nak jumpa semua sedara-mara dulu(lepaskan rindu), pastu baru fikir ttg offer kerja.
but bila dah sampai sana, rasanya tak tau lagi bila nak balik sini(Melaka.2nd hometown). then im gonna miss KL so much pulak.....but one thing for sure . aku pasti kembali sbb all my sibs r here so there's a reason why i need to came here more often. plus.. i have a lot more friends here!!!!!MISSS YA All!!!!


Post

LONDON!!!

sungguh tak ku sangka pada hari yang sama aku dpt tawaran untuk belajar dlm media brodcasting dkt Reading,UK. pada hari tu juga seluruh dunia di gemparkan dgn bbrp siri letupan di London. macam tak nak bagi aku pegi je....!!!


Post

UNTITLED

tak pasti la kalau idea nak melarikan diri(saya dah lari pun, not idea anymore) ni satu idea yang bijak sebab aku sendiri pun tak tau nak pergi mana. tapi apa yang pasti, aku tidak lagi mendengar rungutan, teriakan kakak aku yang panas baran dan "affair" hanya mampu tunduk dan membisu. bukan aku tak nak masuk campur( i tried but, someone stopped me)malah situasi macam ini aku dah lalui banyak kali. dan boleh dikatakan inilah kemuncaknya. perang dunia paling dahsyat sebenarnya datang dari kemarahan dalam diri kita sendiri yang bila tidak mampu dibendung, apinya bakal meletus dan mengegarkan dunia. detik ini juga membuatkan aku menangis lagi semenjak kali terakhir (yg aku ingat) the day my bro died 3 years ago. bukan menangisi apa yang berlaku, dan melihat semuanya berakhir tetapi sedih kerana aku tak mampu berbuat apa untuk membetulkan keadaan. patutkah aku salahkan diri sendiri, hell NO!!!tapi saya sebenarnya tertanya mengapa semua kejadian "buruk" berlaku semuanya di depan mata aku sendiri ,ibarat aku menjadi saksi terhadap semua kebiadapan peribadi yang berlaku dalam drama kehidupan keluarga aku. mengapa mesti aku? kesannya, aku sendiri yang tertekan, begitu banyak cerita, rahsia dan kemarahan terpendam yang telah aku simpan. aku rasa perasaan dan kepercayaan aku terhadap kehidupan, perhubungan sudah berubah. aku tak pasti lagi yang mana benar dan salah. aku hilang penilaian terhadap kebaikan yang ada pada diri aku. mebbe thats why i really want to be rude, be someone yang tidak lagi memiliki sebarang perasaan terhadap apa jua perkara yg menyakitkan dan menyedihkan.


Post

YET ANOTHER BALL STORY

THE DAY REPLAYED - The 52nd and last match at the FIFA World Youth Championship Netherlands 2005 was always destined to provide an entry in the annals of history. Argentina would either pull clear of the rest with a fifth FIFA World Youth Championship triumph, or Nigeria would become
read more>>FIFA World youth Championship @fifa.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share