Archives

Post

Start of sOmething new!!!

bila datang sesuatu perubahan, aku sering bertanya mampukah aku megharungi cabaran2 mendatang sekali lagi. kekadang bosan untuk mengorak langkah dan kekadang jua takut untuk berdepan keadaan yg mungkin muncul.
tapi hakikatnya memang begitu, kalau bukan masa ini untuk berubah. bila lagi? dan sampai bila untuk mencapai tahap yg lebih tinggi? peluang x dtg berganda dan masa akan terus berlalu.
berani dan percaya pada diri. apa jua yang datang. pasti ada cara dan jalan untuk mengatasi dan mencaainya.
serahkan usaha yg gigih selebihnya tawakal pada Allah. kalau itu sudah ketentuannya..Redha!!!


Post

Syukur

intrview jawatan Peg. imigresen hari tu.... aku DAPAT!!!! bestnya. Alhamdulillah!!
im now blh krj dgn kerajaan!!!


Post

keluhan untuk orang yg lemah

Setiap tahun baru dtg, mesti nak tetapkn satu @bnyk matlamat utk kta capai pada tahun itu. mungkin ada yg terlaksana namun ada jua yg sekadar menjadi impian dan angan di siang hari.

Dan bila tahun berakhir , terdengar suara dan keluhan "oh betapa malangnya aku..., kalau lah ...sepatutnya aku..." menyesal pada impian yg sepatutnya dlm genggaman tp terkandas begitu sahaja...

Sebenarnya puncanya bukan pada apa@sesiapa tapi bergantung pada banyaknya apa yg kita usahakan ke arah mengejar matlamat itu. dan bertapa kuatnya kita mengatasi rintangan yg mendatang.

Salahkan diri dan belajar melalui kesilapan. dan pabila tahun bermula dgn keyakinan yg kuat pasti yg untung diri sendiri bila tahun itu nanti berlabuh....SELAMAT TAHUN 2007!!!


Post

hawk hawk

http://hawk17.blogspot.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share