Archives

Post

TUGAS...di raya ke-2

he he baru raya ke-2, aku dah turun town, jalan-jalan. sbnrnya, aku di sini ada tugas penting, membeli hadiah2(jum 55) untuk acara sukaneka esok hari(raya ke-3). aku yg ditugaskan untuk meguruskan semua hal sukaneka esok n jadi MC untuk malam kemuncak "RAJUNAH IDOL" esok.
just wish me luck, and ALL THE BEST to me....


Post

SELAMAT HARI RAYA

he he i was da imam last nite, when i heard da announcement of hari raya was "ESOK HARI".
gembira gila sbb mmg nak agak yg raya ari ni so semua dah prepare habis-habisan. then laungan takbir bergema...

pagi
bangun, pi mandi sunat raya kat sungai
pi masjid n performed solah
bersalaman dgn mak n keluarga
ziarah kubur
tolong nenek siapkan makanan(traditional foods: pinjaram,ketupat, palas) plus biskut2 raya

11 up
start dgn rumah yg paling jauh - mck lasiyah - mck imah - akak atie(brenti lama kat sini sbb hujan lebat) - pck amzar - mck faridah.
aku tak sempat nak rasa biskut2 sbb every houses ada lauk2 yg berbeza2 n sedap2. so aku try semua(skit2)

4 pm
aku tido'

8 pm
gi jalan2 round ke -2. maknanya makan, makan and more makan.

4 am
sakit perut ha ha

-banyak lagi rumah tak pegi ni...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share